Servei Civil Internacional Catalunya


Articles voluntàries

Divendres, 24.11.2017 13h30

Cooperem en la diversitat


Comentaris Cap comentari    Ja fa 5 anys que el districte de Ciutat Vella organitza les jornades "Cooperem en la diversitat", un espai de reflexió, debat i apropament a la realitat quotidiana de les persones amb diversitat funcional.

La finalitat del projecte és reflexionar sobre les situacions que es troben les persones amb diversitat funcional i buscar un apropament a les situacions quotidianes que viuen. Al llarg d'aquests anys s'ha convertit en un espai per a la reflexió i sensibilització des de l'enfocament del "dret als drets", entrant en diàleg sobre les dificultats, oportunitats i capacitats que han descobert a partir de la seva (dis)capacitat. 

Per l'edició del 2017 s'han plantejat diverses activitats entorn el lleure inclusiu, tallers, exposicions i debats on s'intenta establir ponts i trencar barreres. Dins d'aquestes activitats, l'SCI Catalunya va participar a l'Espai de Diàleg, celebrat dimarts 23 de novembre de 2017 de 12 a 14 h al Casal de Joves Palau Alòs.

En aquest espai van participar-hi joves i educadors d'entitats de Ciutat Vella exposant les seves experiències d'èxit en la inclusió i després es va obrir el debat en una taula rodona on totes les assistents van poder compartir impressions i aprenentatges. Van participar-hi Franja Raval i l'Agrupament Escolta Ermessenda amb experiències de participació molt positives d'infants i joves. 

Per part de l'SCI Catalunya, vam comptar amb el Carles Sanjuán, un noi de 19 anys que va compartir les seves experiències en 2 camps de voluntariat a Catalunya, a Valls i a Santa Coloma de Queralt. El Carles ens va explicar com havia estat difícil l'adaptació en el primer camp, sobretot pel que fa a l'alimentació, i que en el segon es va trobar més còmode en el grup intercultural i li va agradar conèixer la gent del poble. Amb aquestes experiències, el Carles ha pogut millorar la seva autonomia, participar activament en projectes comunitaris i conèixer altres voluntaris d'arreu del món. 

Li donem les gràcies al Carles per la seva motivació i iniciativa i esperem que segueixi sent part de la família SCI. 

 
Comentaris


No hi ha cap comentari
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de La Veu del País Valencià es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Perfil

Més articles

Arxiu
Altres articles


Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte