Servei Civil Internacional Catalunya

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

Dimarts, 8.10.2013 15h15

Ashram Yoga center (República Txeca)


Comentaris Cap comentari    


Situat just al mig de la República Txeca, als afores del petit poble de Žďárec u Skutče, hi trobem aquest centre de Yoga. És una casa amb espai per dins i per fora, sobretot, amb molt de terreny i molt de verd. El centre té un aspecte força humil, però no és un lloc qualsevol.
 
La rutina de cada dia era bàsicament aquesta: ens aixecavem cada dia ben d’hora; tot just llevats fèiem una hora de Yoga per despertar-nos, estirar els músculs i preparar-nos per la jornada de feina. Baixàvem a esmorzar i al acabar sen’s assignava una feina, ja que n’hi havia de tot tipus. Després de dues hores treballant tocava el teabreak, per recuperar les forces i hi tornàvem per dues hores més. Es servia el dinar, fèiem 30 min de relaxació i tornàvem a la feina per 2 hores més, i a partir d’aquí, temps lliure.
 
La feina depenia bastant de les facultats físiques de cada un, així que els més preparats treballaven tallant i portant llenya, transportant pedres i fent molta feina de pic i pala. La resta de la gent solia ajudar amb la remodelació de la casa de convidats, i consistia bàsicament en cobrir les parets amb argil·la.
 
Al centre tot el menjar servit era vegetarià, i molt natural! Tot el que menjàvem era conreat allà mateix, i normalment cuinat amb bastantes espècies. Durant el temps lliure passàvem bastanta estona al tearoom, on teníem ocasió de parlar amb tothom i conèixer als altres voluntaris (i als gats que rondaven per allà també, ja que n’hi havia uns quants!). Una cosa bona és que el bar del poble estava ben aprop, i amb preus molt barats! Al cap de setmana vem visitar ciutats properes, vem fer un foc al jardí de la casa, i durant la setmana també fèiem jocs entre tots o fins i tot sessions musicals, ja que hi havia un parell de guitarres i un munt d’instruments exòtics.
 
Per resumir, jo vaig passar un temps fantàstic quan vaig estar allà i vaig fer molt bones amistats amb els companys, van ser dues setmanes inoblidables. Crec que és un camp de treball que pot ser diferent dels altres, i pot oferir moltes coses que els altres camps no tenen. Si qualsevol dubta, jo realment el recomano.
Comentaris


No hi ha cap comentari
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de La Veu del País Valencià es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Perfil

Més articles

Arxiu
Altres articles


Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte