Servei Civil Internacional Catalunya

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

Dimarts, 21.10.2014 14h00

Ahrensburg (Alemanya)


Comentaris Cap comentari    


Stormini ist der schönste Stadt der Welt (Stormini és la ciutat més bonica del món). O això diuen. El que té de peculiar Stormini [www.stormini.de] és que només existeix una setmana a l'any i està habitada per 250 nens dels voltants d'Hamburg. Una setmana que és una eternitat, també pels dos-cents voluntaris que  la dinamitzen, entre els quals es troben la quinzena de voluntaris internacionals de l’SCI. perquè allà no es parla de diversitat, multiculturalitat, convivència, democràcia, diferència... simplement es viu!

A Stormini tot és possible, cadascú pot desenvolupar les seves idees. És un projecte democràtic on els nens trien cada dia un ofici i l'executen: periodista, locutor de ràdio, pastisseria, personal sanitari, fins i tot polítiques! I com a qualsevol ciutat es troben els serveis d'oci, culturals, concerts, etc.

  Ben aviat el grup internacional ens vam adonar que la nostra verdadera missió era deixar una petjada en aquella experiència, de la mateixa manera que l’experiència del camp deixa una petjada en tu inevitablement. Qui sabia alguna frase en castellà em buscava per xerrar, les dues companyes de Hong Kong van muntar un taller d’escriptura tradicional xinesa. La meva recomanació és que vagis amb moltes idees però sobretot amb una gran predisposició a diversitat de projectes que van sorgint, i busca el teu lloc al camp, allà on més petjada puguis deixar.

Recomano aquest camp a persones que vulguin treballar amb nens, s'atreveixin a comunicar-se més enllà de les barreres d'idioma, culturals i d'edat. Un cop hi has estat entens per què tants voluntaris i nens hi repeteixen: perquè Stormini és la ciutat més bonica del món.
 
Aina Barceló
Comentaris


No hi ha cap comentari
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de La Veu del País Valencià es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Perfil

Més articles

Arxiu
Altres articles


Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte