Servei Civil Internacional Catalunya

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

Dijous, 26.9.2013 12h15

Teatre de l'Oprimit - “les Marnières” (prop de Waterloo, Bèlgica)


Comentaris Cap comentari    


Durant la primera quinzena de setembre a “les Marnières” (prop de Waterloo, Bèlgica) un grup de 12 voluntaris d’arreu del món i refugiats polítics van participar en un taller de “Teatre de l’Oprimit”.
Durant els anys 60 per Augusto Boal, un dramaturg brasiler va crear aquest tipus de teatre interactiu que permet fer visibles les injustícies i esdevé un entrenament per lluitar-hi contra. Permet intercanviar punts de vista i trobar solucions conjuntes a problemes socials.

En un “Teatre Fòrum” les situacions interpretades mai no són fictícies. Aquest tipus de teatre es desenvolupa de la següent manera: un grup d’actors interpreta una situació on es manifesta una opressió o discriminació que no és ben resolta. Tot seguit la figura d’un director, que organitza el debat, es dirigeix al públic demanant-li que proposi alternatives que permetin fer front a la injustícia; comença doncs “el fòrum” o part en què l’espectador puja a l’escenari per substituir un dels actors i proposar davant dels altres una alternativa que resolgui o posi en evidència l’opressió. Les diferents intervencions construeixen un univers de reflexions de cara que qüestionen la posició i rol del ciutadà davant d’aquestes injustícies socials. Un gran treball intercultural i dinàmic, ple d’esperança...
Gemma Ragués
Comentaris


No hi ha cap comentari
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de La Veu del País Valencià es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Perfil

Més articles

Arxiu
Altres articles


Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte