Servei Civil Internacional Catalunya

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

Dijous, 26.9.2013 12h15

Mines d'Argent du Fournel (França)


Comentaris Cap comentari    


Aquest agost he passat tres setmanes en un camp de treball a l'Argentière-la Besseé, als Alps francesos. En aquest camp hem ajudat a "fer més visitable" la mina de plata que hi ha a la població. La nostra feina tenia dos grans blocs, el treball exterior on treiem la vegetació o retiràvem tota la terra i pedres que havia esllavissat durant l'hivern, i fins i tot van desenterrar un tros de mur del segle XIX!! La segona part de la nostra feina consistia en el treball a l'interior de la mina on havíem de retirar els sediments del riu acumulats a les galeries per tal de poder ampliar el terreny visitable. Tot i que la feina era bastant física no tot era treballar. Durant els dies lliures hi havia possibilitats d'anar d'excursió, tant als pobles de la vora com fer autèntiques expedicions a la muntanya, i fins i tot una sortida espeleològica. Ens van portar d'excursió a llocs increïblement macos, amb paisatges sorprenents. 

 
Pel que fa a l'allotjament, nosaltres estàvem en un campament format per tendes grans amb lliteres a l'interior i al costat de les instal·lacions on fan kayak per tant amb accès a dutxa i lavabos. I tot això envoltats de muntanyes precioses. 
 
Com a consells per afrontar aquest camp jo primer de tot diria que s'ha de portar un bon sac de dormir, a la nit hi fa molt de fred! Pel que fa al material que s'utilitza per treballar, a la mina tenen botes d'aigua de gairebé totes les talles i alguns pantalons i jaquetes velles, però jo recomanaria que la roba la portés un mateix ja que no n'hi ha per tothom. El que també vaig trobar imprescindible és portar unes bones sabates o botes de muntanya. Crec que això és tot. Si us agrada la muntanya i voleu descobrir el món de les mines i l'espeleologia en aquest camp us ho passareu bé!  
Comentaris


No hi ha cap comentari
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de La Veu del País Valencià es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Perfil

Més articles

Arxiu
Altres articles


Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte