Servei Civil Internacional Catalunya

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

Dijous, 3.10.2013 14h15

Beau-Mur Centre (Liège, Bèlgica)


Comentaris Cap comentari    


Només baixar del tren provinent de Leuven, el sol d’estiu em va tocar la cara i vaig saber que aquell viatge no seria fàcil. La calor abrassadora contrastava amb aquells edificis punxeguts de pissarra i pedra. La sensació d’estar a un lloc extrany va culminar quan vaig veure aquell coet de “Tintín va a la lluna” sobre la teulada de l’estació, però vaig tenir una certesa; Estava a Bèlgica.

Trobar el centre on havia de fer el voluntariat no va ser fàcil, em vaig equivocar tres cops de parada d’autobús, vaig ignorar les indicacions de l’infosheet i vaig decidir seguir el meu sentit de l’orientació, que si de normal ja no em funciona gairebé, encara tenia menys sentit seguir-lo en una ciutat que no havia visitat mai. Però per primer cop, va funcionar. Finalment vaig arribar a la Rue du Beau-Mur, i la rebuda va ser molt càlida. De seguida em vaig sentir còmode i tothom va ser molt amable.

Les dues setmanes següents van ser intenses: conviure amb persones provinents de cultures i països tant diferents com Ucraïna, Japó, Turquia, Itàlia i Bèlgica no és cosa fàcil, i menys quan els organitzadors no tenen dots de lideratge ni comunicatius. Van ser dues setmanes plenes de discussions, tensions i cansament, però també de treball dur, de descobriment d’altres cultures però també de nosaltres mateixos, perquè estic segura que cap dels voluntaris que ho vam viure va tornar a casa sense haver-se conegut una mica millor a sí mateix i això és realment enriquidor.

Vam remodelar tot el vestíbul de l’edifici on el centre tenia la seu, vam netejar, pintar, però també vam tallar fusta, clavar molts claus a la paret i vam desenvolupar la nostra part més creativa i artística, donant com a resultat una escultura i un fresc que representaven visualment els principals valors de la organització: sostenibilitat, ecologia, comerç local i just i igualtat. En el camp de treball a Liège no van ser tots flor i violes, però tots sempre ho recordarem i estic segura que ens ha fet millors persones.
Comentaris


No hi ha cap comentari
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de La Veu del País Valencià es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Perfil

Més articles

Arxiu
Altres articles


Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte