Servei Civil Internacional Catalunya

Experiències de voluntaris i voluntàries d'LTV

LTV SCI

Dilluns, 2.11.2015 17h30

The Bridgeline, Virgina


Comentaris Cap comentari    


Vaig conèixer The Bridgeline a través de SCI Catalunya i de seguida vaig pensar que podia ser una bona organització per a realitzar un voluntariat en contacte amb les persones que més ho necessiten dins de la comunitat. The Bridgeline està situada a Charlottesville, Virginia. Es una organització sense ànim de lucre que treballa amb adults que tenen lesions cerebrals. L’organització té tres cases on viuen la majoria dels residents, i també treballa amb molts d’altres que viuen de manera autònoma.

El primer que sobta al conèixer les lesions cerebrals es que poden succeir-li a qualsevol persona: una mala caiguda, un accident de cotxe o un accident domèstic, per exemple. Tornar a començar és difícil però la meva experiència aquí em diu que els avenços són possibles i que la recuperació avança cada dia! És un procés llarg i molt constant, però durant aquests mesos he vist la lluita diària dels pacients i la seva capacitat d’autosuperació. Aquests moments m’han fet relativitzar els meus problemes diaris i m’han fet veure quines són les dificultats reals de la vida i com superar-les amb molt d’esforç.  

The Bridgeline té un ampli equip de professionals: metges, treballadors socials i voluntaris, amb els quals treballo a diari. L’ambient de treball és molt familiar ja que molts dels treballadors tenen amics amb lesions cerebrals o hi treballen com a voluntaris.Com a voluntari, treballo amb els residents creant tallers de música, art, esports, cuina, lectura i cinema, entre d’altres. En aquests espais, els pacients aprenen a estimular les seves habilitats i a reforçar aspectes fonamentals com la motricitat i la memòria. Poc a poc, els pacients són més autònoms i refermen la seva integració en la comunitat. És un treball estimulant i molt exigent, tant pel voluntari com pel pacient, però molt reconfortant en tots els sentits. És increïble com d’agraïts son els residents i quantes coses s’aprenen d’ells cada dia! Tots ells són un gran exemple per a mi. M’han ajudat a créixer com a persona en veure que malgrat les seves dificultats físiques i cerebrals sempre tenen il·lusió i metes per assolir.
Comentaris


No hi ha cap comentari
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de La Veu del País Valencià es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Perfil

Més articles

Arxiu
Altres articles


Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte