Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

14 de gener 13h30

Old Brewery Chric (República Txeca)

Feia ja uns quants anys que no participava a un camp de treball. Durant molts anys vaig estar participant intensivament amb l’SCI, com a voluntari, coordinador , MTV i iclús com a membre del staff d’algunes branques internacionals, Paris, Roma… En tots aquests anys sempre he après alguna cosa de cada experiencia, i el balanç s’ha decantat cap a la positivitat . Les bones coses no han canviat, i malgrat la pausa, he de dir que en el camp de treball en el que vaig participar aquest passat estiu vaig retrobar el mateix bon ambient i cooperació  internacional que recordava.

Pau

20 de novembre 15h45

Assentaments il·legals, oliveres i violència

Husan és un petit poble palestí de poc més de 6.000 habitants situat al districte de Betlem , confrontant al sud amb l'assentament de Betar Illit (40.000 aprox.) i a l'est amb la Línia Verda (la línia d'armistici de 1949) . Des de la guerra de 1967, a Cisjordània, Israel ha adoptat una agressiva política de confiscació de terres per a la construcció de bases militars, assentaments il·legals i les carreteres que uneixen aquests. Husan, igual que altres ciutats i pobles palestins, va perdre part de la seva terra (3.

Pau

22 d'octubre 18h45

Enfrontaments a Jerusalem Est després de la demolició d’una casa palestina

Els enfrontaments van esclatar durant la nit de dilluns i han continuat fins a la vesprada de dimarts després que les forces d’ocupació israelianes van demolir una casa palestina a la ciutat d'Abu Dis, Jerusalem Est. Buldòzers israelians acompanyats per més de 30 vehicles militars van envoltar la casa situada a escasos metres de l’Universitat d’Al-Quds i a tocar del Mur il·legal,  abans de la demolició de la propietat. El pretext israelià, que no tenia llicència. En canvi, des del Comité de Lluita Popular d’Abu Dis afirmen que aquestes demolicions formen part del “pla israelià de colonització de la zona” i de la “sistemàtica repressió a la que palestins i palestines fan front dia rere dia en la regió”.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

14 d'octubre 16h45

Palinbeek (Bèlgica)

Hola a tots, soc l’Alberto i aquest estiu he estat per primera vegada en un camp de treball. Va ser a Bèlgica i el camp es deia Palinbeek, una granja ecològica que feia una labor social per a persones amb discapacitats psíquiques. Quan vam fer la formació al SCI i la gent parlava dels camps als que hi havien anat, em sorprenia la passió amb la que ho feien, i ara que estic de tornada els entenc perfectament. La experiència es increïble, tu arribes allà, al punt de trobada, i comences a veure gent que va com tu, amb cara de mig perdut, amb la seva maleta, comences a xerrar amb ells, i descobreixes que van amb tu al camp, i els comences a conèixer.

Pau

12 d'octubre 11h15

Desobediència civil a la palestina

[INFO publicada originalment per al Diagonal] La vuitena Conferència per la Lluita Popular de Bil'in apel·la de manera unànime a la unitat de la classe política i la societat civil palestina contra l'ocupació israeliana. Del 2 al 4 d'octubre es van donar cita a la petita localitat cisjordana de Bil'in un gran nombre d'activistes , polítics i diplomàtics tant palestins , internacionals com israelians per debatre entorn de la Lluita Popular No - violenta del poble palestí contra l'ocupació israeliana.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

8 d'octubre 15h15

Ashram Yoga center (República Txeca)

Situat just al mig de la República Txeca, als afores del petit poble de Žďárec u Skutče, hi trobem aquest centre de Yoga. És una casa amb espai per dins i per fora, sobretot, amb molt de terreny i molt de verd. El centre té un aspecte força humil, però no és un lloc qualsevol.   La rutina de cada dia era bàsicament aquesta: ens aixecavem cada dia ben d’hora; tot just llevats fèiem una hora de Yoga per despertar-nos, estirar els músculs i preparar-nos per la jornada de feina. Baixàvem a esmorzar i al acabar sen’s assignava una feina, ja que n’hi havia de tot tipus.

Camps de Voluntariat a Europa del Sud

8 d'octubre 15h00

International Art Camp-Kosjeric (Sèrbia)

El passat mes d'agost vaig gaudir d'un camp de treball basat en la cooperació artística de cinc grups -música,instal·lacions, murals, teatre físic i taller infantil- que treballàvem de forma simultània amb l'objectiu d'interaccionar amb el públic local i preparar una actuació final a Belgrad. Del 3 al 16 d'agost una trentena de voluntaris vam participar a “The 12th International Art Camp-Kosjeric”, un programa de voluntariat del dirigit pel grup local K-Town Group.

Camps de Voluntariat a Àsia

8 d'octubre 15h00

Mersin (Turquia)

Per situar-vos una mica abans de començar: el camp de treball en el que vaig participar aquest estiu era a Mersin (sud de Turquia) i estava relacionat amb el medi ambient. Era el meu primer voluntariat amb l’SCI i les expectatives eren molt altes,  doncs sabeu què? Les va superar i de llarg. Treballàvem a una “Green House” en la que es preparaven les flors, els arbres, les llavors... per plantar posteriorment als jardins de la ciutat. Un dels dies ens van fer netejar un parc i va venir la premsa local a fer- nos fotografies per sortir als diaris! En el temps que teníem lliure sempre ens tenien alguna cosa organitzada, des de visites més culturals a l’aquapark passant per un dinar típic de Mersin.

Camps de Voluntariat a Europa del Sud

8 d'octubre 14h45

BASIDA (Aranjuez, Madrid)

Después de casi dos meses después de mi voluntariado en BASIDA, aún siento que he dejado atrás un lugar al que puedo llamar hogar.   Basida, Aranjuez, es uno de los tres centros de acogida a personas con enfermedades terminales como el SIDA y el cáncer, aunque también drogodependientes. Todas esas crudas realidades son ovbiadas en una casa donde todos se ayudan entre sí como una gran familia y tanto niños como "peques" (las personas dependientes físicamente a otros) tienen toda la atención y el cariño que se les pueda brindar.

Camps de Voluntariat a Europa del Sud

8 d'octubre 14h45

Vodovafest (Ruski Krstur, Sèrbia)

Ara que ja ha passat un temps, m'ha decidit a escriure al blog de camps de treball d'estiu. Jo vaig anar a un petit poble del nord de Sèrbia anomenat Ruski Krstur.Quan van començar a sortir els camps de treball a l'Abril, ja ho vaig decidir que aquest estiu, aquell poblet seria el meu destí. Em feia molta il·lusió anar després d'un seguit d'estius treballant i sense vacances, però encara em feia més il·lusió anar sola i fent camí depenent de mi mateixa. Potser va ser quan em vaig acomiadar del meu pare, a l’aeroport, quan va començar el meu camp.

Categories

Tots els blogs

Les més...


Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte