Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

Voluntariats de Llarga Durada

10 d'abril 13h30

EVS a Vilnius (Lituània)

Las diferentes fases de adaptación que se experimentan al irte a vivir a otro país son teoría. Cada uno somos distintos y experimentamos este proceso con unas características, una temporalidad, unas anécdotas diferentes, adaptadas a lo que somos. El entusiasmo inicial casi podría ser el mismo para todos los que emprendemos esta nueva aventura. En mi caso me sentía genial por cambiar de vida,  necesitaba un cambio sobretodo finalizados mis estudios y viendo las perspectivas de trabajo que hay en España.

Grup local Canvia el discurs

8 d'abril 10h30

Birra-tertúlia al SCI

En el mes d'Abril començarem la nova proposta del grup Canvia el Discurs! del SCI-Cat. La idea és fer un col·loqui informal sobre antiracisme, xenofòbia i migracions un cop al mes. El Dijous 24 d'Abril parlarem sobre migracions, xenofòbia i legislació amb la participació d'Albert Parés, advocat de Tanquem els CIEs i expert en legislació i immigració. Ens trobem a les 20:30 a la sala Vaqueria del SCI (Carrer del Carme 95 de Barcelona)   Des del grup "Canvia el discurs" de l'SCI Catalunya organitzem aquest espai formatiu i de debat obert a tothom! En parlarem mentre piquem alguna cosa! Confirma la teva participació a projectes@sci-cat.

Grup local Canvia el discurs

28 de març 14h00

Cinquena Reunió de Canvia el Discurs!

A principis d’any vam començar aquest grup local on pensàvem reunir-nos persones interessades en el món de l’antiracisme i, així, fer diferents activitats de consciència ciutadana per ajudar a lluitar contra la xenofòbia i el discurs de l’Odi. Teníem moltes coses al cap, entre elles ajudar a fer el projecte internacional Citizens Beyond Walls, fer xerrades informatives sobre la problemàtica, fer tallers i formacions i moltes altres coses... Des del primer dia som un grup d’entre 6 i 10 persones molt motivades i amb ganes de fer moltes coses.

Grup local Canvia el discurs

27 de març 09h45

Fòrum Social Català

Els propers 11,12 i 13 d'Abril es celebrarà el Fòrum Social Català i com cada dos anys serà un dels actes més multitudinaris de les ONGs dels nostre país. Durant tres dies hi haurà un munt de tallers, debats, col·loquis i d'altres activitats autogestionades per les entitats del tercer sector català. Es començarà per una taula rodona el divendres a les sis de la tarda, a la seu central de la UB, sobre la concepció local-global de les lluites i estarà portat per Gabriela Serra i Ada Colau.

Voluntariats de Llarga Durada

4 de març 10h30

“Liom Éirean”, EVS a Irlanda

He tingut l’oportunitat d’anar a viure a Irlanda per un any, aquest any està sent una època plena de noves experiències i descobriments, no només pel fet de viure en un lloc diferent al habitual sinó també perquè una experiència així provoca molts canvis dins d’un mateix; canvis en la forma de veure les coses, en les pròpies costums i en la forma de relacionar-se. Per començar, el simple fet d’haver-se d’expressar en una altre llengua trastoca les percepcions vers als altres; les persones treuen conclusions de tu pensant que no tens gaire més a aportar que el que amb esforços dius; et trobes en converses de grup que no pots seguir tan fàcilment; te n’adones que la major part del temps estàs callat, intentant seguir el fil, i que quan vols participar ja s’ha canviat de tema.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

14 de gener 13h30

Old Brewery Chric (República Txeca)

Feia ja uns quants anys que no participava a un camp de treball. Durant molts anys vaig estar participant intensivament amb l’SCI, com a voluntari, coordinador , MTV i iclús com a membre del staff d’algunes branques internacionals, Paris, Roma… En tots aquests anys sempre he après alguna cosa de cada experiencia, i el balanç s’ha decantat cap a la positivitat . Les bones coses no han canviat, i malgrat la pausa, he de dir que en el camp de treball en el que vaig participar aquest passat estiu vaig retrobar el mateix bon ambient i cooperació  internacional que recordava.

Camps de Voluntariat a Àfrica

14 de gener 13h30

Les Ententes (Senegal)

Tenía muchas esperanzas de volver al Senegal rural y campesino. Mis recuerdos de cuando estuve el Dakar conociendo la vida urbana y las distintas manifestaciones culturales eran incompletos sin profundizar en la vida de los campesinos y sus esfuerzos por adaptarse a los nuevos tiempos. La acogida de los responsables del proyecto cooperativo LES ENTENTES fue muy satisfactoria, y nos alojaron a mis compañeras, Guinette congo-belga y Marta de Italia, entre cada una de las familias del equipo. Mis compañeras fueron muy afortunadas pues participaban más en las tareas del hogar y la amistad con las mujeres.

Pau

20 de novembre 15h45

Assentaments il·legals, oliveres i violència

Husan és un petit poble palestí de poc més de 6.000 habitants situat al districte de Betlem , confrontant al sud amb l'assentament de Betar Illit (40.000 aprox.) i a l'est amb la Línia Verda (la línia d'armistici de 1949) . Des de la guerra de 1967, a Cisjordània, Israel ha adoptat una agressiva política de confiscació de terres per a la construcció de bases militars, assentaments il·legals i les carreteres que uneixen aquests. Husan, igual que altres ciutats i pobles palestins, va perdre part de la seva terra (3.

Pau

22 d'octubre 18h45

Enfrontaments a Jerusalem Est després de la demolició d’una casa palestina

Els enfrontaments van esclatar durant la nit de dilluns i han continuat fins a la vesprada de dimarts després que les forces d’ocupació israelianes van demolir una casa palestina a la ciutat d'Abu Dis, Jerusalem Est. Buldòzers israelians acompanyats per més de 30 vehicles militars van envoltar la casa situada a escasos metres de l’Universitat d’Al-Quds i a tocar del Mur il·legal,  abans de la demolició de la propietat. El pretext israelià, que no tenia llicència. En canvi, des del Comité de Lluita Popular d’Abu Dis afirmen que aquestes demolicions formen part del “pla israelià de colonització de la zona” i de la “sistemàtica repressió a la que palestins i palestines fan front dia rere dia en la regió”.

Categories

Tots els blogs

Les més...

Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte