Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

Camps de Voluntariat a Europa del Sud

3 d'octubre 14h30

Città del Utopia - Camp familiar (Roma, Itàlia)

El nostre camp de treball es basava en realitzar dues tasques: La de fer conserva de tomàquet, on vam primer neteja i desinfecta les ampolles de vidre i l’endemà vam neteja les tomàquets, tallar i bullir-les i desprès de treure el suc, posar-ho a les ampolles i tancar-les bé. Va ser una experiència molt bonica, ja que hi havia voluntaris de diferents indrets a més dels locals i en les diferents converses apreníem una mica de cada cultura. La segona tasca va ser de pintar dues parets, on els voluntaris ja havien dissenyat i nosaltres opinàvem i ho plasmàvem a les parets.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

3 d'octubre 14h15

Beau-Mur Centre (Liège, Bèlgica)

Només baixar del tren provinent de Leuven, el sol d’estiu em va tocar la cara i vaig saber que aquell viatge no seria fàcil. La calor abrassadora contrastava amb aquells edificis punxeguts de pissarra i pedra. La sensació d’estar a un lloc extrany va culminar quan vaig veure aquell coet de “Tintín va a la lluna” sobre la teulada de l’estació, però vaig tenir una certesa; Estava a Bèlgica. Trobar el centre on havia de fer el voluntariat no va ser fàcil, em vaig equivocar tres cops de parada d’autobús, vaig ignorar les indicacions de l’infosheet i vaig decidir seguir el meu sentit de l’orientació, que si de normal ja no em funciona gairebé, encara tenia menys sentit seguir-lo en una ciutat que no havia visitat mai.

Camps de Voluntariat a Europa del Sud

26 de setembre 12h30

Can Pipirimosca - Valls (Catalunya)

Fa poc he tornat d’un camp de treball a Catalunya situat a Can Pipirimoska, una casa amb terreny on es practica la permacultura, un sistema sostenible de vida harmonitzat  al màxim possible amb l’entorn. És un camp de treball ambiental on he pogut gaudir del contacte amb la natura, passant gairebé tot el dia fora de casa i envoltada de plantes, arbres i animals. Suposant que la feina consistiria en tasques d’hort, de collita i de granja, vaig anar molt animada. La cosa però va canviar una mica: una piscina necessitava la nostra ajuda!! Bé, no era exactament una piscina si no una bassa per abastir d’aigua a la masia, que tenia el sòl trencat a causa de les arrels, però els voluntaris ens vam encarregar de poder-nos-hi banyar.

Camps de Voluntariat a Europa del Nord

26 de setembre 12h30

Camp de treball a Jøssåsen (Noruega)

Ø Buit, així és com et sents quan tornes a casa després de participar en un camp de treball a Jøssåsen, un dels camphills de Noruega... i és que va ser una experiència única. 11 voluntaris d’arreu del món amb ganes de treballar i passar’s-ho bé + una bona colla de gent molt acollidora i agraïda + 2 setmanes d’estiu = èxit assegurat. El nostre objectiu allà era construir una tanca per evitar que les ovelles veïnes es mengessin l’herba de la «nostra» comunitat. Dit així pot semblar un objectiu una mica estúpid, però si penses que en aquest poblet necessiten la seva herba per alimentar el bestiar que alhora els alimenta a ells, t’adones de la importància de la teva tasca.

Camps de Voluntariat a Europa del Sud

26 de setembre 12h30

Hay ACTIDUDES que se contagian más rápidamente que el SIDA... BASIDA- Navahondilla (Ávila)

Mi campo de trabajo empezó el 1 de agosto, con la organización Basida, en la residencia Hospitalaria BASIDA- Navahondilla (Ávila), un hogar para personas drogodependientes, seropositivas, enfermos de SIDA, y otras enfermedades terminales, que por su fase avanzada de la enfermedad o porqué se han quedado sin los suyos o sin nada, pasan de la prisión, el hospital o la calle a formar parte de esta gran familia. Encontré el campo mediante el portal de la Fundación Chandra, dónde vi que Servicio Civil Internacional ofrecía campos de trabajo, por cuestiones económicas y de idioma me decidí irme a Ávila, yo soy de Barcelona.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

26 de setembre 12h15

Teatre de l'Oprimit - “les Marnières” (prop de Waterloo, Bèlgica)

Durant la primera quinzena de setembre a “les Marnières” (prop de Waterloo, Bèlgica) un grup de 12 voluntaris d’arreu del món i refugiats polítics van participar en un taller de “Teatre de l’Oprimit”. Durant els anys 60 per Augusto Boal, un dramaturg brasiler va crear aquest tipus de teatre interactiu que permet fer visibles les injustícies i esdevé un entrenament per lluitar-hi contra. Permet intercanviar punts de vista i trobar solucions conjuntes a problemes socials. En un “Teatre Fòrum” les situacions interpretades mai no són fictícies.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Oest

26 de setembre 12h15

Mines d'Argent du Fournel (França)

Aquest agost he passat tres setmanes en un camp de treball a l'Argentière-la Besseé, als Alps francesos. En aquest camp hem ajudat a "fer més visitable" la mina de plata que hi ha a la població. La nostra feina tenia dos grans blocs, el treball exterior on treiem la vegetació o retiràvem tota la terra i pedres que havia esllavissat durant l'hivern, i fins i tot van desenterrar un tros de mur del segle XIX!! La segona part de la nostra feina consistia en el treball a l'interior de la mina on havíem de retirar els sediments del riu acumulats a les galeries per tal de poder ampliar el terreny visitable.

Pau

22 de setembre 12h30

Al-Ma'sara, acció directa no-violenta contra l'ocupació israeliana

“Nosaltres estem disposats a morir per la nostra terra, vosaltres només esteu disposats a matar” crida Mahmoud en to desafiant a la columna de soldats israelians que bloqueja el carrer principal d’Al-Ma’sara durant la manifestació setmanal contra el mur i els assentaments. Mahmoud Zwahre, net d’un dels revolucionaris que es va aixecar contra el Mandat Britànic a Palestina el 1936, és ara el coordinador d’un dels Comitès de Lluita Popular a Cisjordània, el comitè d’Al-Ma’sara.

clara cortadelles

11 de setembre 22h00

treballant la terra

Aquesta setmana bàsicament estem fent feina a l'hort (que n'hi diuen "forest garden", en el disseny de la permacultura tots els elements tenen sentit i raó de ser on són) Som unes 10 persones, que ens organitzem amb diferents grups, hi ha el grup del jardí, el grup de l'oficina, el grup de cuina, el grup de construcció (s'ha d'acabar una cuina exterior, una altre dutxa, una sauna, una altre lavabo... Totes aquestes construccions es fan manualment amb diferents tècniques de bioconstrucció) Hi ha els que treballen aquí, que se n'encarreguen més d'un grup, però en general la gent es mou d'un grup a l'altre i és molt obert i flexible, ja que son feines llargues, que poden durar mesos en acabar-se.

clara cortadelles

8 de setembre 18h15

Gotland, l'illa del Sol...

Uau...estic a Suècia! aprop de Visby, al centre de l'illa Gotland. Vaig arribar aquest divendres 6 de setembre per començar l'EVS a Suderbyn, l'ecovillage on viuré un any! Cap de setmana intens, tot molt bé! coneixent la gent que viu aquí i començant-me a situar, gaudint del sol :)

<1...151617

Categories

Tots els blogs

Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte