Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

Peaceweek 2017: Entre Terres

6 de novembre 17h30

Peaceweek, Migration Study Camp: Entre [Terres]

However migrations have always been a relevant topic in the history of humankind, nowadays forced migration is one of the most hot and controversial topics not only in the european agenda but also in the global agenda. While the borders of the fortress Europe are being reinforced,  human hights violations are becoming more usual and most of the european governments are not taking the responsabilities that they must take. One the other hand, a lot of people, associations and social movements have been working to report and denounce the situation of migrants and refugees, to demand the goverments to act, and to create alternatives to host policies.

35è aniversari

10 d'octubre 10h00

Namíbia: solidaritat per canviar les coses

Per Bernadette Hortal i Corbella En motiu del 35 aniversari de l’SCI a Catalunya, he tret la pols dels records i dels àlbums de fotos. No cal que entrem en el perillós tema de les matemàtiques, ni que ens posem a cantar amb en Serrat quants anys fa que tenim vint anys... el que està clar, és que ni tenim l’ànima morta, i que ens sentim bullir la sang! Som una colla de jovenalla, que vàrem participar d’aquest magnífic projecte. I que arrel d’aquesta fantàstica coincidència, ens anem retrobant periòdicament: calçotades, excursions.

Articles voluntàries

12 de setembre 10h30

1m3 de deixalles, esperit ‘pipi’

Per Alba Danés Boix Diumenge cap al tard, principis d’agost, arribem a Can Pipirimosca, una finca situada a 20 minuts caminant del centre de Valls (Alt Camp). Som 13 voluntaris de l’SCI, venim d’Itàlia, el Kazakhstan, la República Txeca, Dinamarca, Rússia, Alemanya, Sèrbia i Catalunya. Ens reb en Pere Vidal, ell és qui gestiona Can Pipirimosca i qui l’obre tot l’any a intercanvis wwoof, EVS i a tota persona interessada en viure durant un tempsindeterminat l’experiència de la permacultura.

Articles voluntàries

5 de setembre 12h45

Intervencions solidàries internacionals: de la despolitització a la possible conflictualitat.

Per Simone Ogno (SCI Itàlia) Traduccio de l'italià per Helena Casas Perpinyà “Turisme humanitari o activisme transnacional”, és aquest el títol de l’important contribució de Francesco Ferri i Lucia Gennari, publicada fa algunes setmanes al diari online DINAMOpress. L’article, que condueix la seva anàlisi a partir dels desenvolupaments solidaris entorn els recents moviments migratoris europeus, pretén obrir un espai de reflexió col·lectiva sobre l’activitat en zones de frontera, a la recerca de pistes metodològiques que permetin interrogar-nos sobre la real utilitat del viatge solidari, amb la finalitat de comprendre, fins a quin punt, aquest tipus d’activisme és capaç de transformar els conflictes socials contemporanis.

Articles voluntàries

5 de setembre 12h15

Voluntariat de llarga durada a la Granja Kanazawa (Japó)

Tenia ganes de treballar en un projecte mediambiental. Sortir de la ciutat i treballar a l'aire lliure en contacte amb la natura. El projecte Kanazawa Farm consisteix en treballar en una granja orgànica al Japó, on pots aprendre alguns conceptes i conèixer una altre forma de viure. Vivia a la granja amb la Yoko, la grangera, i era l'únic voluntari. La meva estada va ser de 3 mesos. Treballava 6 dies a la setmana. De dilluns a dissabte. Diumenge festa. El meu dia a dia era així: M'aixecava a les 7:00.

Articles voluntàries

5 de setembre 10h30

Camp de voluntariat Marianów Calling (Polònia)

Per Carlos Linares Benítez El darrer mes de Juliol vaig participar en un camp de treball a Marianów, un petit poble d’uns 60 habitants prop de Varsòvia. El projecte estava format per un grup de 7 voluntaris procedents d’Espanya, Itàlia, Polònia, Rússia i Ucraïna. La nostra feina consistia en preparar i dur a terme activitats d’entreteniment per a un grup de 30 nens i nenes residents a la zona (de 8 a 13 anys aproximadament). Es tracta d’una zona rural i tranquil·la, apartada de l’àrea metropolitana de Varsòvia, formada per pobles molts petits en els quals no hi ha una gran oferta de lleure per als nens i nenes, i és per això que l’associació AXA, junt amb l’SCI van decidir crear una mena de casal d’estiu amb voluntaris internacionals.

Articles voluntàries

24 d'agost 12h00

Camp de treball d’arqueologia a Chellah (Rabat. Marroc)

Per Marc Dalmau Vinyals El camp de treball que he realitzat ha estat al Marroc durant la primera quinzena d’agost del 2017. Es tracta d’un camp d’arqueologia al monument de Chellah a Rabat, antiga Sala Colonia romana, i declarada per la UNESCO com a patrimoni de la humanitat. He tornat cap a casa amb la sensació que el Marroc és molt més del que he viscut i amb moltes coses pendents per fer. La intervenció a Chellah és una manera de conèixer la gent que treballa al monument. Allí vaig conèixer en Muhammad i en Jalal, dos jardiners.

Articles voluntàries

26 de juliol 16h00

La cerca de refugi als Balcans ahir i avui

Per Arantzatzu i Sandra (participants al seminari 'One Step Forward, One Step Back' Moltes són les maneres per les quals les persones que fugen de conflictes, guerres i persecucions intenten reestablir-se en països que -potser erròniament- són considerats pacífics i pròspers. La crisi de refugiats que ocupa tantes planes de diaris actualment ha deixat milers de morts i conflictes diplomàtics a la Mediterrània. Però, tot i que aquest sigui un dels escenaris més visibles de la crisi, n'hi ha de molts altres.

35è aniversari

26 de juliol 13h00

Del SIPAJ a l'SCI Catalunya

Per Josep Miquel Alegret. (Aquest és el segon d'un seguit d'articles que expliquen la història de l'SCI Catalunya en commemmoració del 35è aniversari de l'entitat). Barcelona, carrer de Casp núm. 49, cantonada carrer de Girona. Una porta estreta a la dreta de vestíbul duu als soterranis de l’edifici. Baixant les escales s’arriba al  SIPAJ, unes sigles que obeeixen a “Servei d’Informació i Promoció d’Activitats Juvenils”,  l’únic servei d’aquesta mena que existeix a tot l’estat espanyol.

35è aniversari

29 de juny 17h00

Una Visita a Elna!

(Aquest és el primer d'una sèrie d'articles que explicaran la història de l'SCI Catalunya, en aquest 35è aniversari) Per Gianni Orsini La primera vegada que vaig visitar Elna va ser com tornar al començament de les meves connexions amb l’SCI. Va ser l’Etienne Reclus, co-fundador de la branca francesa els anys 30, qui em va fer conèixer  realment l’SCI. Jo començava com a objector de consciència a París, era l’any 1985, i l’Étienne em va conduir durant mesos a través de la visió, la missió i els projectes de l'SCI.

Categories

Tots els blogs

Les més...

Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte