Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

Articles voluntàries

5 de setembre 10h30

Camp de voluntariat Marianów Calling (Polònia)

Per Carlos Linares Benítez El darrer mes de Juliol vaig participar en un camp de treball a Marianów, un petit poble d’uns 60 habitants prop de Varsòvia. El projecte estava format per un grup de 7 voluntaris procedents d’Espanya, Itàlia, Polònia, Rússia i Ucraïna. La nostra feina consistia en preparar i dur a terme activitats d’entreteniment per a un grup de 30 nens i nenes residents a la zona (de 8 a 13 anys aproximadament). Es tracta d’una zona rural i tranquil·la, apartada de l’àrea metropolitana de Varsòvia, formada per pobles molts petits en els quals no hi ha una gran oferta de lleure per als nens i nenes, i és per això que l’associació AXA, junt amb l’SCI van decidir crear una mena de casal d’estiu amb voluntaris internacionals.

Articles voluntàries

24 d'agost 12h00

Camp de treball d’arqueologia a Chellah (Rabat. Marroc)

Per Marc Dalmau Vinyals El camp de treball que he realitzat ha estat al Marroc durant la primera quinzena d’agost del 2017. Es tracta d’un camp d’arqueologia al monument de Chellah a Rabat, antiga Sala Colonia romana, i declarada per la UNESCO com a patrimoni de la humanitat. He tornat cap a casa amb la sensació que el Marroc és molt més del que he viscut i amb moltes coses pendents per fer. La intervenció a Chellah és una manera de conèixer la gent que treballa al monument. Allí vaig conèixer en Muhammad i en Jalal, dos jardiners.

Articles voluntàries

26 de juliol 16h00

La cerca de refugi als Balcans ahir i avui

Per Arantzatzu i Sandra (participants al seminari 'One Step Forward, One Step Back' Moltes són les maneres per les quals les persones que fugen de conflictes, guerres i persecucions intenten reestablir-se en països que -potser erròniament- són considerats pacífics i pròspers. La crisi de refugiats que ocupa tantes planes de diaris actualment ha deixat milers de morts i conflictes diplomàtics a la Mediterrània. Però, tot i que aquest sigui un dels escenaris més visibles de la crisi, n'hi ha de molts altres.

35è aniversari

26 de juliol 13h00

Del SIPAJ a l'SCI Catalunya

Per Josep Miquel Alegret. (Aquest és el segon d'un seguit d'articles que expliquen la història de l'SCI Catalunya en commemmoració del 35è aniversari de l'entitat). Barcelona, carrer de Casp núm. 49, cantonada carrer de Girona. Una porta estreta a la dreta de vestíbul duu als soterranis de l’edifici. Baixant les escales s’arriba al  SIPAJ, unes sigles que obeeixen a “Servei d’Informació i Promoció d’Activitats Juvenils”,  l’únic servei d’aquesta mena que existeix a tot l’estat espanyol.

35è aniversari

29 de juny 17h00

Una Visita a Elna!

(Aquest és el primer d'una sèrie d'articles que explicaran la història de l'SCI Catalunya, en aquest 35è aniversari) Per Gianni Orsini La primera vegada que vaig visitar Elna va ser com tornar al començament de les meves connexions amb l’SCI. Va ser l’Etienne Reclus, co-fundador de la branca francesa els anys 30, qui em va fer conèixer  realment l’SCI. Jo començava com a objector de consciència a París, era l’any 1985, i l’Étienne em va conduir durant mesos a través de la visió, la missió i els projectes de l'SCI.

Articles voluntàries

26 de juny 17h15

Camp de voluntariat a Xatila (Líban)

Per Aran Bonamusa Són les 4:30 del matí quan aterrem a Beirut. L'aeroport no és lluny de Xatila, un dels principals camps de refugiats palestins al Líban. Els separen escassos vint minuts i un abisme. Cap transport públic no hi arriba, ni de matinada, ni a ple dia. Depenem, doncs, de la bona voluntat i del preus desorbitats dels taxistes de matinada. A la sortida, ens espera un taxi malgirbat que ens durà a l'interior del camp, travessant les fronteres invisibles però infranquejables que en determinen els seus límits.

Camps de Voluntariat a Europa del Sud

5 de maig 10h15

Camp de treball d’arqueologia a Son Servera (Mallorca)

Per Marc Dalmau El treball de voluntariat que he fet ha estat a Mallorca, en un camp sobre arqueologia situat a la població de Son Servera, a l’est de l’illa. Hem estat vivint en una casa de religiosos cedida perquè la pogués ocupar aquest grup de voluntaris internacionals. El grup era format per vuit estudiants procedents d’Holanda, Polònia, Ucraïna, Rússia, França, Itàlia i Catalunya. M’agradaria començar amb unes paraules recollides al museu de Deià dedicades a William Walldren i Mark Van Strydonck, pioners de l’arqueologia de l’illa.

Justícia Climàtica

18 d'abril 19h30

Primavera verda

Bon dia a tothom! Fa dies que no sabeu res de nosaltres, però és que no hem parat, i aquí en teniu el resultat! Hem preparat un cicle de xerrades i activitats a l’SCI sota el nom de Primavera Verda que durarà fins a mitjan maig. Us portem, doncs, un programa ben variat perquè tothom hi trobi allò que li interessa. 'DEMAIN' (Projecció del documental + debat) Divendres 21 abril a les 18:00 a la Vaqueria MOVIMENTS GLOBALS PEL CANVI CLIMÀTIC Dijous 27 abril a les 18:30 a la Vaqueria   A càrrec d'Anna Pérez Català, ambientòloga especialitzada en canvi climàtic i desenvolupament internacional.

Articles voluntàries

27 de març 16h30

Fer Periodisme de Pau també és donar suport a la campanya del BDS i als seus activistes

Per Queralt Gómez  Periodistes i actors de l'àmbit de la cooperació i la solidaritat debaten sobre el paper del Periodisme de Pau en la cobertura mediàtica del conflicte entre Israel i Palestina   Quin paper juga el periodisme en la resolució dels conflictes? Què és el Periodisme de Pau? Quina posició cal prendre quan s'explica un conflicte? Aquestes són algunes de les preguntes que es van debatre en el marc de la presentació de l'informe sobre la cobertura del conflicte entre Israel i Palestina elaborat per Maria Manyosa Masip i Sergi Franch i Segarrès del Grup Barnils i promogut pel Servei Civil Internacional.

Justícia Climàtica

23 de març 18h30

Ens presentem!

Benvinguts! Som el grup Justícia Climàtica de l’SCI (Servei Civil Internacional). Aquest grup neix amb el propòsit de transformar l’entorn a petita escala per, d’aquesta manera, repercutir a gran escala des de la conscienciació i la formació a través de diferents activitats, tallers i xerrades gratuïtes que organitzem des de l’SCI. Si t’interessen els temes relacionats amb la sostenibilitat i el canvi climàtic o ets una persona compromesa amb el consum responsable, la cura del medi ambient i la sobirania alimentària inclosa dins de “Create a Climate for Peace", et convidem a seguir-nos!   Què fem? Al grup de Justícia Climàtica reflexionem sobre temes diversos relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient per tal d’intentar canviar les coses a nivell local.

<1...23456...17>

Categories

Tots els blogs

Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte