Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

Grup local de Feminismes

19 de febrer 15h45

Acció St. Valentí II

Aquest diumenge, dia de St. Valentí, l’Akelarre Violeta va fer tota una ruta pel Raval, tot homenatjant a algunes de les dones que fan o han fet història a Catalunya. Amb aquesta ruta que consta de quatre llocs diferents, vam reescriure el significat de l’amor romàntic que sembla tant intrínsec al 14 de febrer. Després, totes juntes vam gaudir d’una xocolatada amb gran varietat de pastissos, amenitzat per converses fluïdes sobre diversos temes que formen part d’una manera transversal de l’amor romàntic.

Grup local de Feminismes

10 de febrer 16h15

Acció Sant Valentí

Encara no sabeu què fer el diumenge, per a escapar del romanticisme cruel?? Aquí teniu una invitació per una acció que fem des de l'Akelarre aquest diumenge en la vaquería del SCI! Compartim poemas, ideas, Xocolata i molt d'amor feminista!

Grup local de Feminismes

10 de febrer 13h45

#IDontBuySexism #JoNoComproSexisme Campanya 2015/2016

La segona edició de la campanya #IDontBuySexism, que va vam posar en marxa a nivell internacional just abans de Nadal, esta arribant a la fi de la fase de Nadal i ara, buscant mes objectius. L’inici de la campanya va ser el dia 18 de desembre de 2015, i en molt poc temps ja hi havia mes de 850 seguidorxs de 45 països diferents a la pagina de facebook; un numero que va augmentant cada dia. L’objectiu inicial de la campanya era fer visible el sexisme quotidià que ens envolta a traves de productes i publicitat, el qual normalitza les normes de gènere i promou la violència de gènere.

Camps de Voluntariat a Àsia

5 de febrer 11h15

Micronèsia - Crònica d'un camp al Pacífic

- Aquest és un extret de l'experiència d'en Joan Morey a la Micronèsia. Si voleu deixar-vos endur per la seva experiència completa, els coneixements que va adquirir el país i les seves recomanacions, podeu descarregar-vos aquí tot el text complet. - En aquest text senzillament us vull contar les meves vivències al camp de voluntariat al que vaig assistir el Març del 2015 a Micronèsia. Triar el país va ser fàcil, ja que tot d’una que vaig veure el nom vaig dir-me, allà hi vull anar!.

Pla de Participació Juvenil al Raval

3 de febrer 18h00

L'enquesta ja corre!

Des del Servei Civil Internacional, juntament amb altres entitats situades al barri, estem portant a terme un Pla de Participació de Joves. L’objectiu del projecte és analitzar els reptes i necessitats del barri per a la promoció de la participació dels joves de 16 a  25 anys. Ara mateix estem passant una enquesta que volem que arribi al màxim de joves possible.   Aquí teniu l’enllaç de l’enquesta per respondre-la online: http://www.survio.com/survey/d/N9O9C1T8M1P8X4Y4K   És molt ràpida i senzilla de respondre! Teniu temps fins el 15 de febrer.

Autores: Sara, Aurora i Núria

28 de gener 13h45

Cinc conclusions del fòrum anual de periodistes d’investigació al món àrab

Núria Vilà                        28/01/2016 El passat desembre vaig tenir l’oportunitat de participar en unes conferències de tres dies a Amman (Jordània) emmarcades en el vuitè fòrum anual de periodistes àrabs d’investigació. Arab Reporters for Investigative Journalism (ARIJ) és un col·lectiu líder a la regió a l’hora d’entrenar a periodistes àrabs en l’àmbit de la investigació des del 2005. Sota el títol ‘Arab Media: Surviving Under Censorship’, més de 250 periodistes de Síria, Iraq, Egipte, Iemen, Palestina, Jordània, Tunísia i Bahrein es trobaven per intercanviar visions sobre la seva feina i entrenar-se per a elaborar reportatges en zones de conflicte.

Pla de Participació Juvenil al Raval

13 de gener 18h15

Segona trobada d’organitzacions

Avui 13 de gener, ens hem tornat a trobar algunes entitats del barri del Raval que treballem amb joves per continuar parlant del projecte. Concretament, hem preparat una enquesta sobre la participació al barri per passar al màxim nombre de joves possible. Hem decidit que a partir d’aquest qüestionari es motivarà als joves que hi estiguin interessats a formar part d’un grup promotor per muntar una festa o trobada juvenil a la primavera. Seguim treballant!

Autores: Sara, Aurora i Núria

7 de gener 09h45

Algunos destellos

Aurora 07/01/2016 Cientos (¿miles?) de cláxones suenan con fuerza, lo harían incluso si el tráfico fuese fluido. No existen normas al respecto y de haberlas, poco importan. No recuerdo el nombre de la calle en la que estamos, creo que es al-Malik Hussein. A la salida de uno de tantos hospitales hay ajetreo. Tal vez un accidente de coche – no sería una sorpresa, aquí "tráfico" es sinónimo de caos – o quién sabe qué. En la acera de enfrente hay gente haciendo cola, rótulos luminosos flotan por encima de sus cabezas.

Pla de Participació Juvenil al Raval

22 de desembre 11h45

Primera trobada d'organitzacions

Dijous 17 de desembre algunes entitats ubicades al barri del Raval que treballem amb joves ens vam trobar a la Vaqueria de l’SCI per iniciar el Pla de Participació Juvenil creat per promoure la participació al barri dels joves de 16 a 25 anys. Per situar-vos una mica, el projecte sorgeix a partir de les enquestes realitzades pel grup local de l’SCI Petjada Jove respostes per gairebé 90 joves, sobretot participants de les organitzacions del Raval, i per 9 d’aquestes organitzacions. D’aquesta diagnosi es va veure la necessitat de generar més espais de diàleg entre totes les organitzacions i crear nous canals de comunicació entre els joves.

Pla de Participació Juvenil al Raval

22 de desembre 11h45

Jornada Entre iguals

Divendres 18 de desembre vam assistir a la Jornada “Entre Iguals: Oportunitats i espais per a la convivència al barri del Raval de Barcelona” organitzada per l'Associació Salut i Família com a cloenda del seu programa, en el qual va col•laborar Petjada Jove. La jornada, que va tenir lloc al Museu Marítim, va comptar amb la presentació d’una recerca sobre la realitat socioeducativa del barri del Raval i amb una breu taula rodona d’organitzacions que han col•laborat amb el projecte.

<1...23456...15>

Categories

Tots els blogs

Les més...

Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte