Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

Articles voluntàries

26 de juny 17h15

Camp de voluntariat a Xatila (Líban)

Per Aran Bonamusa Són les 4:30 del matí quan aterrem a Beirut. L'aeroport no és lluny de Xatila, un dels principals camps de refugiats palestins al Líban. Els separen escassos vint minuts i un abisme. Cap transport públic no hi arriba, ni de matinada, ni a ple dia. Depenem, doncs, de la bona voluntat i del preus desorbitats dels taxistes de matinada. A la sortida, ens espera un taxi malgirbat que ens durà a l'interior del camp, travessant les fronteres invisibles però infranquejables que en determinen els seus límits.

Camps de Voluntariat a Europa del Sud

5 de maig 10h15

Camp de treball d’arqueologia a Son Servera (Mallorca)

Per Marc Dalmau El treball de voluntariat que he fet ha estat a Mallorca, en un camp sobre arqueologia situat a la població de Son Servera, a l’est de l’illa. Hem estat vivint en una casa de religiosos cedida perquè la pogués ocupar aquest grup de voluntaris internacionals. El grup era format per vuit estudiants procedents d’Holanda, Polònia, Ucraïna, Rússia, França, Itàlia i Catalunya. M’agradaria començar amb unes paraules recollides al museu de Deià dedicades a William Walldren i Mark Van Strydonck, pioners de l’arqueologia de l’illa.

Justícia Climàtica

18 d'abril 19h30

Primavera verda

Bon dia a tothom! Fa dies que no sabeu res de nosaltres, però és que no hem parat, i aquí en teniu el resultat! Hem preparat un cicle de xerrades i activitats a l’SCI sota el nom de Primavera Verda que durarà fins a mitjan maig. Us portem, doncs, un programa ben variat perquè tothom hi trobi allò que li interessa. 'DEMAIN' (Projecció del documental + debat) Divendres 21 abril a les 18:00 a la Vaqueria MOVIMENTS GLOBALS PEL CANVI CLIMÀTIC Dijous 27 abril a les 18:30 a la Vaqueria   A càrrec d'Anna Pérez Català, ambientòloga especialitzada en canvi climàtic i desenvolupament internacional.

Articles voluntàries

27 de març 16h30

Fer Periodisme de Pau també és donar suport a la campanya del BDS i als seus activistes

Per Queralt Gómez  Periodistes i actors de l'àmbit de la cooperació i la solidaritat debaten sobre el paper del Periodisme de Pau en la cobertura mediàtica del conflicte entre Israel i Palestina   Quin paper juga el periodisme en la resolució dels conflictes? Què és el Periodisme de Pau? Quina posició cal prendre quan s'explica un conflicte? Aquestes són algunes de les preguntes que es van debatre en el marc de la presentació de l'informe sobre la cobertura del conflicte entre Israel i Palestina elaborat per Maria Manyosa Masip i Sergi Franch i Segarrès del Grup Barnils i promogut pel Servei Civil Internacional.

Justícia Climàtica

23 de març 18h30

Ens presentem!

Benvinguts! Som el grup Justícia Climàtica de l’SCI (Servei Civil Internacional). Aquest grup neix amb el propòsit de transformar l’entorn a petita escala per, d’aquesta manera, repercutir a gran escala des de la conscienciació i la formació a través de diferents activitats, tallers i xerrades gratuïtes que organitzem des de l’SCI. Si t’interessen els temes relacionats amb la sostenibilitat i el canvi climàtic o ets una persona compromesa amb el consum responsable, la cura del medi ambient i la sobirania alimentària inclosa dins de “Create a Climate for Peace", et convidem a seguir-nos!   Què fem? Al grup de Justícia Climàtica reflexionem sobre temes diversos relacionats amb la sostenibilitat i el medi ambient per tal d’intentar canviar les coses a nivell local.

Articles voluntàries

10 de gener 15h45

Migracions, fronteres i violències a debat

Per Ariana Pérez i Mercè Cama (participants del curs Conflictologia 2017) El passat mes de desembre acabava el Cicle de Conflictologia organitzat pel Servei Civil Internacional, sota el títol Migracions, Fronteres i Violències. El curs es va desenvolupar a través de diverses sessions en què expertes en temes de moviments migratoris i conflictologia van apropar les assistents a les diverses realitats que envolten el fet migratori. El curs va començar el mes de novembre amb una sessió introductòria en què l’activista pacifista Cécile Barbeito va esgranar el concepte de pau per tal d’oferir les eines que permetessin a les assistents reflexionar i qüestionar les diverses concepcions sobre el significat de la paraula.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

25 d'octubre 10h45

Camp de voluntariat a Diyarbakir (Turquia)- Refugee Solidarity

Cada matí ens llevem a la Guest House. Roj bash! Les companyes kurdes han preparat l’esmorzar i ens reunim a taula mentre xerrem, entre rialles, sobre les nostres diferències lingüístiques. Heval, companya en kurd. A Diyarbakir estan sempre a punt per oferir-te i compartir el te. La seva és l’hospitalitat d’un poble que comparteix la vida, la comunitat les fa més fortes, més presents. La mesquita es fa sentir puntual a la pregària, però aquí no totes són musulmanes, no tothom parla turc malgrat que l’Estat insisteixi a fer-se molt present.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

18 d'octubre 10h00

Camp de voluntariat a Àustria

La setmana del 26 de setembre al 2 d’octubre vaig realitzar el meu primer camp de treball. Ho vaig fer acompanyada d’un amic, el qual ja havia fet tres camps de treball amb anterioritat. Quan m’ho va proposar em va semblar una bona idea. Vam decidir anar al Tirol, a Àustria, perquè ens encantava la zona. Ara que ja fa uns dies que hem tornat, he decidit escriure sobre la meva experiència. Precisament, perquè al fer uns dies, considero que puc explicar-ho amb una perspectiva diferent; no tant idealitzada.

Voluntariats de Llarga Durada

18 d'octubre 09h45

EVS a Sicília (Itàlia)

El 25 de setembre vem portar a terme la Biblioteca Humana Sicília a Palerm, dins del festival de les cultures, celebrat en un barri popular, socialment marginalitzat i estigmatitzat, anomenat ZEN 2 (Zona Espansione Nord). Al juny va néixer la idea, gràcies a una altra voluntària croata amb qui reflexionàvem sobre com intervenir davant una situació de racisme. Ella havia sentit a parlar de la Biblioteca Humana i jo també, però no hi estàvem familiaritzades. Va ser parlant-ne amb altres persones, que va donar la casualitat de conèixer una ex-voluntària turca, que ara viu a Palerm, treballa en el camp dels Drets Humans i havia portat a terme anteriorment la Biblioteca Humana, formant també part de l'equip internacional.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

11 d'octubre 16h00

Voluntariat a Çivril (Turquia)

Són les 21h, hora local a Çivril (es prenuncia Txivril), les 20h a Vic. Hem demanat unes pizzes i som cinc, els meus companys de cordada la Carla i en Dani i, l'Orkun i en Yarkin (dos germans). Decidim després de sopar "to hang out with some friends" (trobar-nos al cafè amb uns amics). Ha set un dia agradable i calorós, ara la nit també ho és. Riem, cantem i ballem: somriem. Una cosa canvia, els nostres amics deixen de parlar-nos en anglès i masteguen amb rapidesa el turc; el seus telèfons mòbils han començat a vibrar i les trucades comencen a sentir-se.

<1...23456...17>

Categories

Tots els blogs

Les més...

Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte