Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

Articles voluntàries

10 de gener 15h45

Migracions, fronteres i violències a debat

Per Ariana Pérez i Mercè Cama (participants del curs Conflictologia 2017) El passat mes de desembre acabava el Cicle de Conflictologia organitzat pel Servei Civil Internacional, sota el títol Migracions, Fronteres i Violències. El curs es va desenvolupar a través de diverses sessions en què expertes en temes de moviments migratoris i conflictologia van apropar les assistents a les diverses realitats que envolten el fet migratori. El curs va començar el mes de novembre amb una sessió introductòria en què l’activista pacifista Cécile Barbeito va esgranar el concepte de pau per tal d’oferir les eines que permetessin a les assistents reflexionar i qüestionar les diverses concepcions sobre el significat de la paraula.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

25 d'octubre 10h45

Camp de voluntariat a Diyarbakir (Turquia)- Refugee Solidarity

Cada matí ens llevem a la Guest House. Roj bash! Les companyes kurdes han preparat l’esmorzar i ens reunim a taula mentre xerrem, entre rialles, sobre les nostres diferències lingüístiques. Heval, companya en kurd. A Diyarbakir estan sempre a punt per oferir-te i compartir el te. La seva és l’hospitalitat d’un poble que comparteix la vida, la comunitat les fa més fortes, més presents. La mesquita es fa sentir puntual a la pregària, però aquí no totes són musulmanes, no tothom parla turc malgrat que l’Estat insisteixi a fer-se molt present.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

18 d'octubre 10h00

Camp de voluntariat a Àustria

La setmana del 26 de setembre al 2 d’octubre vaig realitzar el meu primer camp de treball. Ho vaig fer acompanyada d’un amic, el qual ja havia fet tres camps de treball amb anterioritat. Quan m’ho va proposar em va semblar una bona idea. Vam decidir anar al Tirol, a Àustria, perquè ens encantava la zona. Ara que ja fa uns dies que hem tornat, he decidit escriure sobre la meva experiència. Precisament, perquè al fer uns dies, considero que puc explicar-ho amb una perspectiva diferent; no tant idealitzada.

Voluntariats de Llarga Durada

18 d'octubre 09h45

EVS a Sicília (Itàlia)

El 25 de setembre vem portar a terme la Biblioteca Humana Sicília a Palerm, dins del festival de les cultures, celebrat en un barri popular, socialment marginalitzat i estigmatitzat, anomenat ZEN 2 (Zona Espansione Nord). Al juny va néixer la idea, gràcies a una altra voluntària croata amb qui reflexionàvem sobre com intervenir davant una situació de racisme. Ella havia sentit a parlar de la Biblioteca Humana i jo també, però no hi estàvem familiaritzades. Va ser parlant-ne amb altres persones, que va donar la casualitat de conèixer una ex-voluntària turca, que ara viu a Palerm, treballa en el camp dels Drets Humans i havia portat a terme anteriorment la Biblioteca Humana, formant també part de l'equip internacional.

Camps de Voluntariat a Europa de l'Est

11 d'octubre 16h00

Voluntariat a Çivril (Turquia)

Són les 21h, hora local a Çivril (es prenuncia Txivril), les 20h a Vic. Hem demanat unes pizzes i som cinc, els meus companys de cordada la Carla i en Dani i, l'Orkun i en Yarkin (dos germans). Decidim després de sopar "to hang out with some friends" (trobar-nos al cafè amb uns amics). Ha set un dia agradable i calorós, ara la nit també ho és. Riem, cantem i ballem: somriem. Una cosa canvia, els nostres amics deixen de parlar-nos en anglès i masteguen amb rapidesa el turc; el seus telèfons mòbils han començat a vibrar i les trucades comencen a sentir-se.

Pla de Participació Juvenil al Raval

6 d'octubre 13h45

PRESENTEM L'INFORME FINAL DEL PROJECTE

El Pla de Participació es converteix en la Ravalució gràcies a la motivació i empenta d'un grup de joves que decideix tirar endavant una campanya contra els estereotips racistes i classistes al barri del Raval.  Aquest ha estat un projecte viu, canviant i que s'ha anat moldejant a les capacitats i motivacions del grup promotor de joves. Us deixem amb l'informe final on podreu veure tota l'evolució i fotografies de tot el que s'ha anat fent. 

Voluntariats de Llarga Durada

27 de setembre 10h15

Walk on the Polako side of life (EVS a Croàcia)

“One's destination is never a place, but a new way of seeing things” Henry Miller I can feel a balkan feeling spreading in my body. It's the polako rythm of life, a new way of seeing life, a new way of loving life. I'm as much into clichés and the bubblegum pop side of wisdom as into any other form of it. They might just be different colors of the same human experience...  “Is she going to say that EVS in Croatia has been a life-changing experience?”. I might as well say that.

Escaules

17 de setembre 16h30

Fri 16 - First day of La Muga Caula

At Friday, volunteers and organizers had the oppurtunity to meet with the artists of La Muga Caule during a colorful lunch in Dada, a restuarant close to Figueres. By both getting to know each other and having a taste from the Catalan cuisine, a meaningful first experience of the festival was made. After the lunch, the artists arrived to the village of Les Escaules to be welcomed by the warm smiles of the residents. With the arrival of both the artists and spectators Joan Casellas, who is the creator of La Muga Caula initiated the start of the 12th official edition of the festival.

Escaules

15 de setembre 23h15

Wed 14 - Aplec de Sardanes

On Wednesday, after one day of preparations and getting to know all the new people,  the Aplec de Sardanes festival came. La Sardana is a traditional catalunian dance. After a delicious breakfast we started with all the preparations. Chairs, tables, food and drinks, parking signs.. Very interesting was to make the typical spanish tomato bread and talk to local people while this. After lunch and rest time, we finished all the preparations. Immediately the usually empty village was full of people coming there to enjoy the Sardana dance and gather together.

Escaules

14 de setembre 16h00

Fem poble!

From September 12th till September 24th a small group of international volunteers is taking part in the village life in Les Escaules (Alt Empordà), about 10 km from Figueres. Through this blog we want to give you some insights in their experiences and let you be part of this small workcamp which this year is celebrating its 10th anniversary. 

<1...34567...17>

Categories

Tots els blogs

Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte