Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

Autores: Sara, Aurora i Núria

14 de desembre 14h00

The black iris

Aurora     14/12/2015 “Nazco en ciudades que no han nacido pero en la noche otoñal de las ciudades árabes, con el corazón roto, muero” ‘Abd al-Wahhab al-Bay   La flor nacional de Jordania es el “iris negro”. No tiene la viveza de las rosas o los claveles, su color oscuro y sus formas – estilizadas, casi quebradizas – hacen de ella un ser desconcertante. Y desconcertante es, probablemente, la palabra que mejor define este país. En un mes y medio no tenemos más que un esbozo de Ammán, nos queda mucho por recorrer y otro tanto por aprender.

Autores: Sara, Aurora i Núria

23 de novembre 10h30

I-Dare: m’atreveixo a transformar la societat

Núria Vilà                23/11/2015 Ja han passat més de dues setmanes des de la nostra arribada a Amman. El projecte que desenvoluparem en els propers mesos a l’organització I-Dare pinta molt bé: teixirem alternatives narratives per contraposar l’extremisme violent. Volem plantejar iniciatives que contraposin el discurs d’intolerància que s’ha apropiat en una part de l’esfera social. En altres paraules, el nostre objectiu és obrir les ments de la joventut a perspectives més participatives i constructives.

Autores: Sara, Aurora i Núria

18 de novembre 10h45

Entre estrellas y camellos

Aurora González Artigao     18/11/2015 “The dramatic combination of massive rocks and canyons, sandstones over basalt and granite weathered into weird shapes and colours surrounded by desert sands, rivals Petra in magnificence” Rollin and Streetly.   El desierto ha sido una localización recurrente en numerosas manifestaciones culturales, pero hasta que uno no pasa unos días allí no entiende por qué. Se trata de un espacio dominado por la inmensidad, extremadamente rico en matices.

Autores: Sara, Aurora i Núria

17 de novembre 15h15

"Intensive Petra", o cómo iniciar un voluntariado jordano por todo lo alto

Sara Centellas Portet                       17/11/2015 Intensamente. Así empezamos este blog, tal y como comenzó nuestro voluntariado en Ammán. Jordania es un país muy diferente al nuestro. No sólo la gente, la cultura y sus tradiciones son distintas, sino que el ritmo de vida e incluso el paisaje no tiene nada que ver con el tempo catalán o español. Nuestros futuros compañeros de piso, que ya llevaban varios días (o meses) en la capital jordana nos propusieron hacer un viaje por el país.

LTV SCI

16 de novembre 18h30

Save street children (Uganda)

Nunca antes había estado en el África negra y después de tres meses allí puedo decir que Uganda es un país fascinante en muchos sentidos, sobre todo si tienes la oportunidad de trabajar codo con codo con gente de allí. Quería hacer un voluntariado acorde con mi formación, experiencia e intereses en cualquier país, así que lo que buscaba era el proyecto, no el lugar. No importaba si era en Asia, África, Europa... Así que me embarqué en el infinito mundo de Internet a explorar organizaciones que tuvieran ofertas atractivas de voluntariado y que no costaran un riñón.

LTV SCI

9 de novembre 19h15

CRÒNICA DE PREšEVO

29 de setembre del 2015 per Aniol Coma Santasusagna i Marina Fort Portella L'Aniol Coma ha fet el seu voluntariat de llarga durada a Kuterevo, Croàcia. Després del seu voluntariat, ens ha enviat un text arrel de la seva experiència buscant la realitat de les persones refugiades. Aquest text és el resultat del que hem vist en la nostra estada en un dels punts per on passen els refugiats que  vénen de l'Orient Mitjà i es dirigeixen a l'Europa Occidental. Es tracta d'una crònica del què hem vist i sentit en aquesta setmana llarga que hem passat aquí.

LTV SCI

2 de novembre 17h30

The Bridgeline, Virgina

Vaig conèixer The Bridgeline a través de SCI Catalunya i de seguida vaig pensar que podia ser una bona organització per a realitzar un voluntariat en contacte amb les persones que més ho necessiten dins de la comunitat. The Bridgeline està situada a Charlottesville, Virginia. Es una organització sense ànim de lucre que treballa amb adults que tenen lesions cerebrals. L’organització té tres cases on viuen la majoria dels residents, i també treballa amb molts d’altres que viuen de manera autònoma.

Camps de Voluntariat a Europa del Sud

2 de novembre 16h00

Fundació Basida - Navahondilla (Àvila)

Recordo com si fos ahir quan el bus em va deixar enmig del no res, en una carretera perduda a hora i quart de Madrid, quan vaig pensar “Déu meu, perquè estic  aquí? Vull tornar a casa!” Però òbviament no hi havia marxa enrere, i no tenia altre remei que seguir les indicacions i els cartells, caminar per un poble d’uns 30 habitants i un bar, fins arribar a una casa aïllada al mig de la muntanya, la Fundació BASIDA, a Navahondilla, on m’esperaven quinze dies de voluntariat. Sense saber-ho, allà vaig viure les dues setmanes més transformadores de la meva vida El voluntariat al qual m’havia apuntat era a una casa de la Fundació BASIDA.

Pla de Participació Juvenil al Raval

28 d'octubre 10h30

Engeguem el Pla!

  El 18 de juny ens vam reunir al CIAJ Raval una quarentena de joves i tècniques per donar el tret de sortida al Pla de Participació Juvenil.  Va obrir l'acte el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, tot seguit, grups de joves d'Aula Oberta i Casal Atles i Salut i Família van presentar la feina que fan al llarg de l'any per promoure la participació i la cohesió social. Membres de Petjada Jove, del Servei Civil Internacional, van presentar els resultats de l'enquesta que es va realitzar a 100 joves per conèixer la situació del barri i proposar accions de canvi.

LTV SCI

20 d'octubre 15h00

Blue Rose (Sri Lanka)

Fa uns mesos que he tornat de Sri Lanka i amb la perspectiva que em dóna aquest temps transcorregut puc dir que per a mi ha significat una experiència d’aprenentatge, un viatge amb totes les lletres. Prendre la decisió i fer els tràmits La decisió de marxar de voluntària va ser força precipitada. Disposava de tres mesos abans d’incorporar-me a una nova feina i volia invertir aquest parèntesi involucrant-me en algun projecte motivador. Al recull de projectes de SCI vaig conèixer l’ONG HumanDevelopmentOrganisation (HDO), que treballa pels drets dels treballadors de les plantacions de te i vaigaplicar com a voluntària amb la intenció deconèixer de prop com es tracten qüestions relacionades amb els drets humans a un país com Sri Lanka.

<1...34567...15>

Categories

Tots els blogs

Les més...

Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte