Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

Pla de Participació Juvenil al Raval

3 de febrer 18h00

L'enquesta ja corre!

Des del Servei Civil Internacional, juntament amb altres entitats situades al barri, estem portant a terme un Pla de Participació de Joves. L’objectiu del projecte és analitzar els reptes i necessitats del barri per a la promoció de la participació dels joves de 16 a  25 anys. Ara mateix estem passant una enquesta que volem que arribi al màxim de joves possible.   Aquí teniu l’enllaç de l’enquesta per respondre-la online: http://www.survio.com/survey/d/N9O9C1T8M1P8X4Y4K   És molt ràpida i senzilla de respondre! Teniu temps fins el 15 de febrer.

Autores: Sara, Aurora i Núria

28 de gener 13h45

Cinc conclusions del fòrum anual de periodistes d’investigació al món àrab

Núria Vilà                        28/01/2016 El passat desembre vaig tenir l’oportunitat de participar en unes conferències de tres dies a Amman (Jordània) emmarcades en el vuitè fòrum anual de periodistes àrabs d’investigació. Arab Reporters for Investigative Journalism (ARIJ) és un col·lectiu líder a la regió a l’hora d’entrenar a periodistes àrabs en l’àmbit de la investigació des del 2005. Sota el títol ‘Arab Media: Surviving Under Censorship’, més de 250 periodistes de Síria, Iraq, Egipte, Iemen, Palestina, Jordània, Tunísia i Bahrein es trobaven per intercanviar visions sobre la seva feina i entrenar-se per a elaborar reportatges en zones de conflicte.

Pla de Participació Juvenil al Raval

13 de gener 18h15

Segona trobada d’organitzacions

Avui 13 de gener, ens hem tornat a trobar algunes entitats del barri del Raval que treballem amb joves per continuar parlant del projecte. Concretament, hem preparat una enquesta sobre la participació al barri per passar al màxim nombre de joves possible. Hem decidit que a partir d’aquest qüestionari es motivarà als joves que hi estiguin interessats a formar part d’un grup promotor per muntar una festa o trobada juvenil a la primavera. Seguim treballant!

Autores: Sara, Aurora i Núria

7 de gener 09h45

Algunos destellos

Aurora 07/01/2016 Cientos (¿miles?) de cláxones suenan con fuerza, lo harían incluso si el tráfico fuese fluido. No existen normas al respecto y de haberlas, poco importan. No recuerdo el nombre de la calle en la que estamos, creo que es al-Malik Hussein. A la salida de uno de tantos hospitales hay ajetreo. Tal vez un accidente de coche – no sería una sorpresa, aquí "tráfico" es sinónimo de caos – o quién sabe qué. En la acera de enfrente hay gente haciendo cola, rótulos luminosos flotan por encima de sus cabezas.

Pla de Participació Juvenil al Raval

22 de desembre 11h45

Primera trobada d'organitzacions

Dijous 17 de desembre algunes entitats ubicades al barri del Raval que treballem amb joves ens vam trobar a la Vaqueria de l’SCI per iniciar el Pla de Participació Juvenil creat per promoure la participació al barri dels joves de 16 a 25 anys. Per situar-vos una mica, el projecte sorgeix a partir de les enquestes realitzades pel grup local de l’SCI Petjada Jove respostes per gairebé 90 joves, sobretot participants de les organitzacions del Raval, i per 9 d’aquestes organitzacions. D’aquesta diagnosi es va veure la necessitat de generar més espais de diàleg entre totes les organitzacions i crear nous canals de comunicació entre els joves.

Pla de Participació Juvenil al Raval

22 de desembre 11h45

Jornada Entre iguals

Divendres 18 de desembre vam assistir a la Jornada “Entre Iguals: Oportunitats i espais per a la convivència al barri del Raval de Barcelona” organitzada per l'Associació Salut i Família com a cloenda del seu programa, en el qual va col•laborar Petjada Jove. La jornada, que va tenir lloc al Museu Marítim, va comptar amb la presentació d’una recerca sobre la realitat socioeducativa del barri del Raval i amb una breu taula rodona d’organitzacions que han col•laborat amb el projecte.

Autores: Sara, Aurora i Núria

14 de desembre 14h00

The black iris

Aurora     14/12/2015 “Nazco en ciudades que no han nacido pero en la noche otoñal de las ciudades árabes, con el corazón roto, muero” ‘Abd al-Wahhab al-Bay   La flor nacional de Jordania es el “iris negro”. No tiene la viveza de las rosas o los claveles, su color oscuro y sus formas – estilizadas, casi quebradizas – hacen de ella un ser desconcertante. Y desconcertante es, probablemente, la palabra que mejor define este país. En un mes y medio no tenemos más que un esbozo de Ammán, nos queda mucho por recorrer y otro tanto por aprender.

Autores: Sara, Aurora i Núria

23 de novembre 10h30

I-Dare: m’atreveixo a transformar la societat

Núria Vilà                23/11/2015 Ja han passat més de dues setmanes des de la nostra arribada a Amman. El projecte que desenvoluparem en els propers mesos a l’organització I-Dare pinta molt bé: teixirem alternatives narratives per contraposar l’extremisme violent. Volem plantejar iniciatives que contraposin el discurs d’intolerància que s’ha apropiat en una part de l’esfera social. En altres paraules, el nostre objectiu és obrir les ments de la joventut a perspectives més participatives i constructives.

Autores: Sara, Aurora i Núria

18 de novembre 10h45

Entre estrellas y camellos

Aurora González Artigao     18/11/2015 “The dramatic combination of massive rocks and canyons, sandstones over basalt and granite weathered into weird shapes and colours surrounded by desert sands, rivals Petra in magnificence” Rollin and Streetly.   El desierto ha sido una localización recurrente en numerosas manifestaciones culturales, pero hasta que uno no pasa unos días allí no entiende por qué. Se trata de un espacio dominado por la inmensidad, extremadamente rico en matices.

Autores: Sara, Aurora i Núria

17 de novembre 15h15

"Intensive Petra", o cómo iniciar un voluntariado jordano por todo lo alto

Sara Centellas Portet                       17/11/2015 Intensamente. Así empezamos este blog, tal y como comenzó nuestro voluntariado en Ammán. Jordania es un país muy diferente al nuestro. No sólo la gente, la cultura y sus tradiciones son distintas, sino que el ritmo de vida e incluso el paisaje no tiene nada que ver con el tempo catalán o español. Nuestros futuros compañeros de piso, que ya llevaban varios días (o meses) en la capital jordana nos propusieron hacer un viaje por el país.

<1...56789...17>

Categories

Tots els blogs

Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte