Servei Civil Internacional Catalunya


Últims articles

LTV SCI

16 de novembre 18h30

Save street children (Uganda)

Nunca antes había estado en el África negra y después de tres meses allí puedo decir que Uganda es un país fascinante en muchos sentidos, sobre todo si tienes la oportunidad de trabajar codo con codo con gente de allí. Quería hacer un voluntariado acorde con mi formación, experiencia e intereses en cualquier país, así que lo que buscaba era el proyecto, no el lugar. No importaba si era en Asia, África, Europa... Así que me embarqué en el infinito mundo de Internet a explorar organizaciones que tuvieran ofertas atractivas de voluntariado y que no costaran un riñón.

LTV SCI

9 de novembre 19h15

CRÒNICA DE PREšEVO

29 de setembre del 2015 per Aniol Coma Santasusagna i Marina Fort Portella L'Aniol Coma ha fet el seu voluntariat de llarga durada a Kuterevo, Croàcia. Després del seu voluntariat, ens ha enviat un text arrel de la seva experiència buscant la realitat de les persones refugiades. Aquest text és el resultat del que hem vist en la nostra estada en un dels punts per on passen els refugiats que  vénen de l'Orient Mitjà i es dirigeixen a l'Europa Occidental. Es tracta d'una crònica del què hem vist i sentit en aquesta setmana llarga que hem passat aquí.

LTV SCI

2 de novembre 17h30

The Bridgeline, Virgina

Vaig conèixer The Bridgeline a través de SCI Catalunya i de seguida vaig pensar que podia ser una bona organització per a realitzar un voluntariat en contacte amb les persones que més ho necessiten dins de la comunitat. The Bridgeline està situada a Charlottesville, Virginia. Es una organització sense ànim de lucre que treballa amb adults que tenen lesions cerebrals. L’organització té tres cases on viuen la majoria dels residents, i també treballa amb molts d’altres que viuen de manera autònoma.

Camps de Voluntariat a Europa del Sud

2 de novembre 16h00

Fundació Basida - Navahondilla (Àvila)

Recordo com si fos ahir quan el bus em va deixar enmig del no res, en una carretera perduda a hora i quart de Madrid, quan vaig pensar “Déu meu, perquè estic  aquí? Vull tornar a casa!” Però òbviament no hi havia marxa enrere, i no tenia altre remei que seguir les indicacions i els cartells, caminar per un poble d’uns 30 habitants i un bar, fins arribar a una casa aïllada al mig de la muntanya, la Fundació BASIDA, a Navahondilla, on m’esperaven quinze dies de voluntariat. Sense saber-ho, allà vaig viure les dues setmanes més transformadores de la meva vida El voluntariat al qual m’havia apuntat era a una casa de la Fundació BASIDA.

Pla de Participació Juvenil al Raval

28 d'octubre 10h30

Engeguem el Pla!

  El 18 de juny ens vam reunir al CIAJ Raval una quarentena de joves i tècniques per donar el tret de sortida al Pla de Participació Juvenil.  Va obrir l'acte el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, tot seguit, grups de joves d'Aula Oberta i Casal Atles i Salut i Família van presentar la feina que fan al llarg de l'any per promoure la participació i la cohesió social. Membres de Petjada Jove, del Servei Civil Internacional, van presentar els resultats de l'enquesta que es va realitzar a 100 joves per conèixer la situació del barri i proposar accions de canvi.

LTV SCI

20 d'octubre 15h00

Blue Rose (Sri Lanka)

Fa uns mesos que he tornat de Sri Lanka i amb la perspectiva que em dóna aquest temps transcorregut puc dir que per a mi ha significat una experiència d’aprenentatge, un viatge amb totes les lletres. Prendre la decisió i fer els tràmits La decisió de marxar de voluntària va ser força precipitada. Disposava de tres mesos abans d’incorporar-me a una nova feina i volia invertir aquest parèntesi involucrant-me en algun projecte motivador. Al recull de projectes de SCI vaig conèixer l’ONG HumanDevelopmentOrganisation (HDO), que treballa pels drets dels treballadors de les plantacions de te i vaigaplicar com a voluntària amb la intenció deconèixer de prop com es tracten qüestions relacionades amb els drets humans a un país com Sri Lanka.

Voluntariats de Llarga Durada

9 de juny 18h15

EVS a Irlanda del Nord!

Estic fent un EVS a Irlanda del Nord, treballant amb famílies, joves i infants. Però...parlaré de la part més personals, no del projecte en sí (que m’encanta) o d’Irlanda del Nord (que té una de les societats més amigables que hagi conegut mai). L’idioma era un dels aspectes que m’espantava més. Sabia que sobreviure sobreviuria, però vaig arribar aquí tenint un nivell d’Anglès molt baix, per no dir quasi inexistent. Tot i que la gramàtica encara em falla, a l’aprendre un idioma parlant, en el dia a dia, aprens altres coses que són igual d’importants per comunicar-te amb nadius; expressions, frases fetes, “slang”.

Pla de Participació Juvenil al Raval

7 d'abril 13h15

Campanya de recollida d'enquestes!

El Servei Civil Internacional hem iniciat un Pla de Participació de Joventut al Raval per tal de promoure la participació i l'activisme del jovent del barri. El grup local, Petjada Jove, ha començat a passejar pel barri en busca de joves que vulguin respondre a l'enquesta i afegir-se al grup promotor del Pla.  D'aquesta manera, el jovent treballa per promoure la participació i alhora, ja està participant activament per promoure un Pla de Participació al seu barri que uneixi les visions del jovent i de les entitats i associacions.

Pla de Participació Juvenil al Raval

2 de març 18h15

Engeguem un Pla de participació Jove al Raval!

El Servei Civil Internacional iniciem un Pla de Participació de Joventut al Raval per tal de treballar per l’educació per la pau. Entenem educació per la pau el treball per articular la vida en comú, en pau i harmonia, mitjançant la formació individual i col·lectiva i la posada en pràctica d'accions concretes dirigides per la ciutadania i incorporant la seva diversitat.  La finalitat d’aquest Pla de Participació de Joves és la cooperació de tots els agents implicats en el barri del Raval amb voluntat de treballar per a la promoció de la participació de la joventut.

Grup local Canvia el discurs

27 de gener 13h45

Vídeos experts CBW

Estem entrant a la recta final del projecte antiracista Citizens Beyond Walls. Com segurament ja heu escoltat al llarg d'aquests mesos és un projecte subvencionat per la Comissió Europea i on participem 8 SCIs de diferents territoris europees: Itàlia, Grècia, Sèrbia, Hongria, Bulgària, Alemanya, Països Baixos i Catalunya. El projecte, que té com a eix temàtic l'antiracisme a Europa, té dues activitats diferents. La primera va consistir en el desenvolupament de 8 camps de treball antiracistes a les regions participants i que va enviar 14 catalans arreu i va acollir 15 participants a la ciutat de Barcelona entre el dia 04 i el 14 de Setembre.

<1...678910...17>

Categories

Tots els blogs

Arxiu

Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte