Servei Civil Internacional Catalunya


Dijous, 6.10.2016 13h45

PRESENTEM L'INFORME FINAL DEL PROJECTE

El Pla de Participació es converteix en la Ravalució gràcies a la motivació i empenta d'un grup de joves que decideix tirar endavant una campanya contra els estereotips racistes i classistes al barri del Raval. 
Aquest ha estat un projecte viu, canviant i que s'ha anat moldejant a les capacitats i motivacions del grup promotor de joves. Us deixem amb l'informe final on podreu veure tota l'evolució i fotografies de tot el que s'ha anat fent. 

Dimecres, 16.3.2016 13h45

Engeguem la campanya #Ravalució

 
El passat divendres 11 de març 20 joves del Raval vam trobar-nos al CIAJ per preparar una festa de joves al barri. Els joves de Petjada Jove van preparar una presentació de les opcions de voluntariat internacional i dues dinàmiques.

La primera va consistir en preparar la campanya #Ravalució on desmuntem els estereotips contra joves del Raval i joves immigrants. Volem demostrar que no som lladres, submises, mandrosos, males estudiants etc. Per això farem un vídeo i una campanya amb fotografies que farem córrer per les xarxes.

La segona va consistir en dividir-nos en 4 grups per preparar una festa al Raval i demostrar que som persones actives, alegres i amb ganes de treballar pel barri. Vam parlar de la logística, l'economia, la comunicació i la programació de l'acte. A partir d'aquí, seguirem reunint-nos per preparar-ho i perquè s'hi apunti com més gent millor!!

Si voleu participar enviant fotos per la campanya #Ravalució o per muntar la festa, escriviu a participacio@sci-cat.org

 
Dimecres, 2.3.2016 17h30

I ja tenim resultats...

Estem molt contentes d’informar que l’enquesta sobre la participació de joves al Raval ha estat resposta per 259 joves d’entre 15 i 25 anys. L’enquesta s’adreçava a joves amb alguna relació amb el barri, tant si hi viuen com si hi van als instituts, casals o associacions. Del 22 de gener al 18 de febrer de 2016 la podien respondre de forma online o presencial, gràcies al suport de les organitzacions i centres educatius que treballen amb joves al barri. L’enquesta es va dissenyar juntament amb aquestes entitats i esperem que ens serveixi per a futures propostes al Raval.

 

Moltes gràcies a tothom qui hi ha col·laborat! Compartim l’esborrany amb els resultats de l’enquesta perquè els pugueu consultar!Dimecres, 3.2.2016 18h00

L'enquesta ja corre!

Des del Servei Civil Internacional, juntament amb altres entitats situades al barri, estem portant a terme un Pla de Participació de Joves. L’objectiu del projecte és analitzar els reptes i necessitats del barri per a la promoció de la participació dels joves de 16 a  25 anys. Ara mateix estem passant una enquesta que volem que arribi al màxim de joves possible.
 
Aquí teniu l’enllaç de l’enquesta per respondre-la online: http://www.survio.com/survey/d/N9O9C1T8M1P8X4Y4K
 
És molt ràpida i senzilla de respondre! Teniu temps fins el 15 de febrer.
I va dirigida als joves de 16 a 25 anys que viuen o tenen algun contacte amb el barri del Raval. 
Com més representativa sigui, més en servirà com a eina per a propostes futures al barri.
 
Per qualsevol dubte o comentari, us podeu posar en contacte amb nosaltres escrivint-nos a: juliamullerat@sci-cat.org
 
Moltes gràcies, ens encantaria comptar amb la vostra col·laboració! Endavant amb l’enquesta!

Dimecres, 13.1.2016 18h15

Segona trobada d’organitzacions

Avui 13 de gener, ens hem tornat a trobar algunes entitats del barri del Raval que treballem amb joves per continuar parlant del projecte. Concretament, hem preparat una enquesta sobre la participació al barri per passar al màxim nombre de joves possible. Hem decidit que a partir d’aquest qüestionari es motivarà als joves que hi estiguin interessats a formar part d’un grup promotor per muntar una festa o trobada juvenil a la primavera. Seguim treballant!


Dimarts, 22.12.2015 11h45

Primera trobada d'organitzacions

Dijous 17 de desembre algunes entitats ubicades al barri del Raval que treballem amb joves ens vam trobar a la Vaqueria de l’SCI per iniciar el Pla de Participació Juvenil creat per promoure la participació al barri dels joves de 16 a 25 anys.

Per situar-vos una mica, el projecte sorgeix a partir de les enquestes realitzades pel grup local de l’SCI Petjada Jove respostes per gairebé 90 joves, sobretot participants de les organitzacions del Raval, i per 9 d’aquestes organitzacions. D’aquesta diagnosi es va veure la necessitat de generar més espais de diàleg entre totes les organitzacions i crear nous canals de comunicació entre els joves.

Així doncs, la primera trobada va servir per debatre què entenem per participació cadascuna de les organitzacions assistents i quines expectatives tenim en referència al projecte. A més, vam comentar els resultats de la primera diagnosi i acordar que realitzarem una nova diagnosi més àmplia revisada entre les organitzacions participants. Per altra banda, en la propera reunió també parlarem de la creació d’un grup promotor de joves que tiri endavant la proposta d’una festa a la primavera, als voltants de Sant Jordi.

Dimarts, 22.12.2015 11h45

Jornada Entre iguals

Divendres 18 de desembre vam assistir a la Jornada “Entre Iguals: Oportunitats i espais per a la convivència al barri del Raval de Barcelona” organitzada per l'Associació Salut i Família com a cloenda del seu programa, en el qual va col•laborar Petjada Jove. La jornada, que va tenir lloc al Museu Marítim, va comptar amb la presentació d’una recerca sobre la realitat socioeducativa del barri del Raval i amb una breu taula rodona d’organitzacions que han col•laborat amb el projecte. D’entre aquestes, l’Elisabet va presentar l’SCI i el Pla de Participació Juvenil que acabem d’engegar. 

Dimecres, 28.10.2015 10h30

Engeguem el Pla!

 

El 18 de juny ens vam reunir al CIAJ Raval una quarentena de joves i tècniques per donar el tret de sortida al Pla de Participació Juvenil
Va obrir l'acte el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, tot seguit, grups de joves d'Aula Oberta i Casal Atles i Salut i Família van presentar la feina que fan al llarg de l'any per promoure la participació i la cohesió social. Membres de Petjada Jove, del Servei Civil Internacional, van presentar els resultats de l'enquesta que es va realitzar a 100 joves per conèixer la situació del barri i proposar accions de canvi. Tot seguit, la Xixa Teatre amb joves de diferents organitzacions, van representar 3 escenes de teatre de l'oprimit relacionades amb la quotidianitat del barri. Va tancar l'acte el Consell de Joves de Barcelona que ens va animar a seguir amb el projecte.

Dimarts, 7.4.2015 13h15

Campanya de recollida d'enquestes!

El Servei Civil Internacional hem iniciat un Pla de Participació de Joventut al Raval per tal de promoure la participació i l'activisme del jovent del barri. El grup local, Petjada Jove, ha començat a passejar pel barri en busca de joves que vulguin respondre a l'enquesta i afegir-se al grup promotor del Pla. 


D'aquesta manera, el jovent treballa per promoure la participació i alhora, ja està participant activament per promoure un Pla de Participació al seu barri que uneixi les visions del jovent i de les entitats i associacions. 
Si sou una associació/ entitat o un/a jove amb alguna vinculació amb el barri del Raval, aquí teniu la vostra enquesta. Són 5 minuts, ens hi ajudeu?
  

Seguiu alerta perquè us anirem informant dels següents passos! Per qualsevol dubte, contacteu amb participacio@sci-cat.org

Dilluns, 2.3.2015 18h15

Engeguem un Pla de participació Jove al Raval!

El Servei Civil Internacional iniciem un Pla de Participació de Joventut al Raval per tal de treballar per l’educació per la pau. Entenem educació per la pau el treball per articular la vida en comú, en pau i harmonia, mitjançant la formació individual i col·lectiva i la posada en pràctica d'accions concretes dirigides per la ciutadania i incorporant la seva diversitat. 


La finalitat d’aquest Pla de Participació de Joves és la cooperació de tots els agents implicats en el barri del Raval amb voluntat de treballar per a la promoció de la participació de la joventut. L’objectiu és transformar la realitat de la comunitat de manera col·lectiva, incorporant les diverses perspectives per tal d’afavorir la convivència veïnal en la diversitat, i així evitar l’exclusió social. Per aconseguir aquest objectiu, aquest pla es basa en la participació de la ciutadania i les entitats socials i educatives que treballen amb i/o per a la joventut, on la cooperació entre totes no només és el mitjà per assolir l’elaboració d’unes accions concretes, sinó que també és un objectiu en sí mateix.  El procés d’elaboració del Pla de Participació de Joves comptarà amb diverses dinàmiques socials, obertes i creatives que s’aniran construint amb el temps i que incidiran en el procés de millora del barri.
 
 
Quins són els objectius que ens mouen?
 
1.    Conèixer la realitat per enfocar les accions correctament i atendre necessitats reals.
2.    Treballar en xarxa per establir un full de ruta compartit al barri per a la joventut.
3.    Empoderar el jovent mitjançant la participació en l’elaboració del Pla de Participació de Joves.
 

 
Quines accions durem a terme el 2015?
 
1.    Fase Inicial  
2.    Pla de Participació
  • Anàlisi participativa de la situació. tallers participatius amb joves i entitats
  • Anàlisi de resultats
  • Reunió de valoració i definició d’accions amb joves, associacions i institucions

 
Si voleu saber-ne més, podeu escriure a participacio@sci-cat.org

Perfil

Vídeos

Pla de Participació Juvenil al Raval!!

https://youtu.be/c5XHBzAg88U

Arxiu
Altres articles


Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte