Servei Civil Internacional Catalunya

Experiències de voluntaris i voluntàries d'EVS

Voluntariats de Llarga Durada

Dimarts, 9.6.2015 18h15

EVS a Irlanda del Nord!


Comentaris Cap comentari    


Estic fent un EVS a Irlanda del Nord, treballant amb famílies, joves i infants. Però...parlaré de la part més personals, no del projecte en sí (que m’encanta) o d’Irlanda del Nord (que té una de les societats més amigables que hagi conegut mai).

L’idioma era un dels aspectes que m’espantava més. Sabia que sobreviure sobreviuria, però vaig arribar aquí tenint un nivell d’Anglès molt baix, per no dir quasi inexistent. Tot i que la gramàtica encara em falla, a l’aprendre un idioma parlant, en el dia a dia, aprens altres coses que són igual d’importants per comunicar-te amb nadius; expressions, frases fetes, “slang”...Fins hi tot ara parlo amb l’entonació d’aquí! A vegades es fa difícil expressar-se, però qui vulgui comunicar-se amb tu, farà l’esforç d’escoltar-te i entendre’t; els que no ho facin...és que potser no valia la pena que tu fessis l’esforç per comunicar-te amb ells tampoc. Aquí he constatat com d’important és la comunicació no verbal, quan parlem en el nostre idioma no ens n’adonem, però quan et falten les paraules, l’expressió no verbal esdevé prioritat. En el meu cas al treballar amb gent, necessito constantment l’idioma. A vegades sentia que no valia, sents frustració, coses que a Barcelona pots fer perfectament i aquí...resulta impossible. Però la frustració va desaparèixer el dia que vaig adonar-me’n de que no es tracta de les meves capacitats, sinó de les meves possibilitats tenint en compte el handicap de l’idioma.

Absolutament tot en aquesta vida és un aprenentatge, fins hi tot els moments més difícils. De tot en trauràs alguna cosa. Una frase que ens van dir al primer “training” i que se’m va quedar gravada és: no diguis que no a res. Si et diuen d’anar a fer una excursió, però aquell dia no et ve massa de gust perquè prefereixes estar a casa, fes l’esforç d’anar-hi! Segur que quan tornis pensaràs: sort que hi he anat. Quan tens dies en que l’estat d’ànim és més baix, és important no tancar-te, sinó l’únic que fas és donar-hi voltes i voltes. Si no et ve de gust socialitzar-te, ves a passejar sol i distreu-te. Una idea que intento també tenir present sempre és: si no té solució, no és un problema! Si estàs pensant en fer un EVS, deixa de pensar, i....comença a actuar! Tot l’esforç que facis el veuràs recompensat! Podria dir que està sent l’any amb més coneixement, creixement i enriquiment personal...i tot condensat en 12 mesos! I per acabar, la millor frase per descriure aquesta experiència:

“Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever” (Mahatma Gandhi)
Comentaris


No hi ha cap comentari
Comenta

El comentari s'ha enviat correctament

  Previsualitza

La direcció de La Veu del País Valencià es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Perfil

Més articles

Arxiu
Altres articles


Servei Civil Internacional Catalunya
Servei Civil Internacional Catalunya

Carrer del Carme 95, baixos 2n.
08001 - Barcelona
T. +34 934 417 079
F. +34 934 417 018
Contacte